19 Mayıs 2012 Cumartesi

Google e-postalarının nasıl gittiğini anlatıyor

Gmail e-posta trafiğini (Video Şeklinde) anlattı bu sefer

E-postanızda ‘gönder’e tıklamadan evvel son 1 defa yokluyor, hakiki eki bağladığımızdan emin olmak istiyoruz. Peki hiç, değişik bir e-posta adresine doğru yola koyulan mailinizin seyahatini merak ettiniz mi?



Google yeni başlattığı Story of Send sitesinde işte bu merak edilen suallerin cevaplarını yayınlıyor, Gönder butonuna tıkladığınız anda mailinizin ne tür mertebelerden aştığını ifşa ediyor.

Kusursuz Google stilinde tasarlanmış eğlenceli sitede; görseller, animasyonlar ve videolarla tüm ayrıntılar açıklansa da, işte sizlere kısa bir özet:

net servis temin edicinizin hattından aşan e-mailiniz Google’a, oradan Google’ın data merkezlerinden birine, sonra virüslerin tarandığı sunucuya ve en en son da gelen kutusuna varıyor.Ve bu işlem şaşırtıcı 1 hızda tahakkuk ediyor.Google’ın elde ettirdiği haberlere nazaran Gmail yüzünden gönderilen e-maillerin %50’sinden fazlası bir andan (saniyeden) daha çok kısa vakitte alacak kişiye varmış oluyor.

Story of Send’de aşırı derece muvaffakiyetli biçimde tasvir edilmiş bu yolculukta Google doğa dostu yeşil teknolojisini de tanıtıyor.”Yararlanılan usüllerin birincisi sunucuların ısısını yükseltmek. Bu da fazladan güç tüketimini durduruyor, ikinci ehemmiyetli nokta ise yenilenebilir güç kullanımı”. Öbür veri centerlarından %50 daha az enerji tüketen Google, muhtemel olan her yerde yeşil enerji sarf ettiklerini ve iklim değişikliğine tesirlerini hafifletmeye çaba harcadıklarını önemle vurguluyor.

Story of Ship’de ayrı olarak Google’ın veri centerlarından resimler ve çevre dostu yatırımlarıyla ilgili videolara da erişebilirsiniz.

Video 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder