30 Kasım 2012 Cuma

allık sürme oyunu





Allık,makyajımızı sonuçlandıran en büyük hizmetçidir.Çantamızdan hiçbir şekilde ayırmamamız gerektiğini hepimiz biz biliyoruz lakin gerçek tatbikte çok önemlidir.



http://www.frmevi.com/showthread.php?p=17008







bilhassa elmacık kemikleri belirgin olmayan hanımların hakiki allık yararlanmaları ve mini makyaj aldatmacaları yapmlaları durumunda yanakları, elmacık kemikleri aşırı belli olabilir ve böylelikle büyük ölçüde albenili bir görünüşe varmak sıkıntılı değil. Ufakça 1 allığın ortaya koyabildiklerine gerçekte şaşarsınız.



Yerine getirdiğiniz far ve rujuda görerek allığımızın rengini kahve yada şeftali tonlarında başvurabiliriz.Allığımızı doğru uygulamak için alt taraftaki ince noktaları birbiri peşisıra başvurun. Görüntünüz sizide hayrete düşürebilir ;



*Allık, yüze hoşnut bir görünüm verir ve tene canlılık kazandırır.



*Göz ve dudaklar arasındaki ton (renk) denkliğini himaye ettiği için tercih ettiğimiz tonun ruj tonunuzla uygunluğuna ilgi gösterin.



Renk tonları



bir- Şeftali:Açık tenli ve sarışınsan bu renk tam sana karar.



2- Pembe:Buğday renkli ve kumrallar bu tonları tercih etmeli.



üç- Toprak:Esmerler yüz hatlarını belli edecek kahve renklerini uygulamalıdır.



Gölge oyunları



Allık, yalnızca yüzünü renklendirmekle kalmaz, bununla birlikte türlü gölgelendirmelerle surat hatlarının daha çok dikkat çekici olmasını karşılar. bak bunun için gerçekleştirmen zorunlu olanlar;



Çehren elipsse,



Kalem veya stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene ufak çarpı izleri yap. Daha sonra da bunları parmağınla hafifçe saç. Siman daire şeklindeyse,Çehreni daha fazla zayıf belli olması için, fotoğraftaki gibi bütün iki kaşının üst ucuna, şakaklarına ve aşağı tarafına küçük çarpılar yapıp, yine parmaklarınla saç.



Suratın uzunsa,



Çehrenin daha fazla oval görünmesini elde etmek için allığını saç diplerine elmacık kemiklerine ve çenene gerçekleştirip, adamakıllı saç. Arzu edersen yüzüne bir kat şeffaf pudra sürerek daha pürüzsüz bir imaj sağlayabilirsin.



Ne tür allık nasıl sürülür?



Toz allık



Toz allıklar dokuya mat 1 görünüş verir. Aşırı elverişli değildir amma bütün gün devamlılıklığını korur. Nasıl gerçekleştirileceğine gelince... Büyük allık fırçanı toz allığının üstüne sürüp, aşırısını hafifçe salladıktan sonra, elmacık kemiklerine uygula. Gölge yapmak için allığının 1 ton koyusunu şakaklarının aşağı kısmına ince bir hat şeklinde sürüp ayrıntılarıyla yay. Aşırısını kağıt peçeteyle sağlayıp, üstüne 1 kat şeffaf pudra sür.



Kalem allık



En küçük çantaya dahi rahatlıkla sığdığından ve fırça gerektirmediğinden aşırı boyutta elverişlidir. Kalemi fotoğraftaki gibi 1 sıra halinde şakaklarına sürüp, adamakıllı sür. Daha fazla parlak bir görünüm için, üzerine nemlendirici sür.



Sıvı allık



Deriye bebeksi 1 pembelik vermek için daha iyi bir yol olamaz! genel olmasa da büyük cosmo-shop’larda gönül rahatlığıyla bulabileceğin sıvı allıklar, aynen oje gibi şişe ve fırçadan oluşur. Fırçayı şişeye sokup, aşırısını çırptıktan daha sonra yanaklarına hatlar halinde sürüp, pamuk yardımcılığıyla en ince ayrıntısına kadar dağıt.



Stick allık



Fırça istemeyen ve dokuya fazladan ışıldama vereyen stick allığı tatbik etmek çok kolayca. Tek yapman gereken bulamaç gibi bir görünüşe olanak vermemek için, stick allığını ilk olarak elinin üstüne sürmen ve parmaklarınla alıp, stratejik alanlara uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üstü bu iş için fazla mütenasip!



Uygulama



*Gülümseyin ve allığı yanağınızın en yüksek yerine sürün.



*Fazla gözükmemesi, başka bir kesim gibi durmaması için rengi kademeli olarak ve fırçadaki aşırılıkları üfleyerek tatbik edin.



*Yüzün dışına gerçek, dairesel ve yumuşak manevralarla sağlamayı devam ettirin.



*Görünümde bütünlük elde etmek için, fırçanızı burun tarafı, çene ve alnınıza da hafifçe dokundurun.



*Rengi fazla koyu yahut çok fazla kaçtıysa ten renginizden daha fazla açıkta kalan 1 pudra ile yoğunluğu azaltın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder