30 Kasım 2012 Cuma

bourjois allık lilas dor





Allık,makyajımızı sona erdiren en büyük hizmetçidir.Çantamızdan asla ayırmamamız gerektiğini tümümüz biz biliyoruz ama gerçek yerine getirmede fazla ehemmiyetlidir.



http://legs.us/pg/blog/owner/allikveruj




özellikle elmacık kemikleri belirgin olmayan kadınların hakiki allık kullanmaları ve ufak makyaj numaraları yapmlaları halinde yanakları, elmacık kemikleri aşırı aşikar olabilir ve böylece aşırı boyutta cazip bir görüntüye ulaşmak sıkıntılı değil. Küçükçe bir allığın yerine getirebildiklerine aslında şaşarsınız.



Yerine getirdiğiniz far ve rujuda düşünerek allığımızın renk tonunu kahve yada şeftali renklerinde yerine getirebiliriz.Allığımızı doğru uygulamak için aşağıdaki ipuçlarını usulüne göre uygulayın. Görüntünüz sizide şaşırtabilir ;



*Allık, yüze keyifli bir görünüş verir ve tene hareketlilik verir.



*Göz ve dudaklar aralarındaki renk dengesini himaye ettiği için istediğimiz tonun ruj renginizle düzenine önem verin.



Ton (renk) tonları



1- Şeftali:Açık tenli ve sarışınsan bu renk tam sana göre.



2- Pembe:Buğday tenli ve kumrallar bu tonları seçmeli.



3- Toprak:Esmerler sima hatlarını belli edecek kahve renklerini uygulamalıdır.



Gölge oyunları



Allık, sadece suratını renklendirmekle kalmaz, bununla birlikte türlü gölgelendirmelerle yüz hatlarının daha dikkat çekici olmasını karşılar. İşte bu nedenle yapman gerekenler;



Yüzün eliptikse,



Kalem ya da stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene küçük çarpı izleri yap. Sonra da bunları parmağınla hafiften sür. Suratın daireselse,Simanı daha zayıf göstermek için, görüntüdeki gibi her türlü iki kaşının üst ucuna, şakaklarına ve aşağı tarafına ufak çarpılar yapıp, gene parmaklarınla dağıt.



Suratın uzunsa,



Simanın daha fazla oval görünmesini karşılamak için allığını saç zeminlerine elmacık kemiklerine ve çenene icra edip, ayrıntılarıyla sür. İstersen üstüne 1 kat şeffaf pudra sürerek daha fazla pürüzsüz bir imaj kazanabilirsin.



Ne tür allık ne şekilde sürülür?



Toz allık



Toz allıklar tene mat bir görünüm verir. Aşırı kullanışlı değildir amma gün boyunca kalıcılığını sürdürür. Ne şekilde gerçekleştirileceğine gelince... Büyük allık fırçanı toz allığının yüzüne sürüp, fazlalığını hafiften silkeledikten daha sonra, elmacık kemiklerine uygula. Gölge üretmek için allığının 1 ton koyusunu şakaklarının aşağı kısmına ince 1 çizgi tarzında sürüp ayrıntılarıyla sür. Artanını selpakla elde edip, üzerine 1 kat şeffaf pudra sür.



Kalem allık



En küçük çantaya bile gönül rahatlığıyla sığdığından ve fırça ihtiyacı olmadığından fazlasıyla uygulamalıdır. Kalemi resimdeki gibi 1 seri olarak şakaklarına sürüp, ayrıntılarıyla dağıt. Daha parlayan 1 görünüş için, üstüne nemlendirici sür.



Sıvı allık



Dokuya bebeksi bir pembelik sunmak için daha güzel bir yol olamaz! en çok kullanılan olmasa da büyük cosmo-retail outlet’larda gönül rahatlığıyla bulabileceğin sıvı allıklar, tıpkı oje gibi şişe ve fırçadan ortaya çıkar. Fırçayı şişeye sokup, fazlalığını silkeledikten daha sonra yanaklarına çizgiler halinde sürüp, pamuk yardımcılığıyla iyice yay.



Stick allık



Fırça istemeyen ve deriye fazladan parlaklık sunan stick allığı tatbik etmek çok kolayca. Tek yapman lüzum olan bulamaç gibi 1 görünüşe neden olmamak için, stick allığını ilk olarak elinin üstüne sürmen ve parmaklarınla alıp, stratejik bölümlere uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üzeri bu iş için fazla yakışır!



Uygulama



*Gülümseyin ve allığı yanağınızın en yüksek yerine sürün.



*Çok fazla gözükmemesi, başka bir kısım gibi durmaması için rengi kademeli olarak ve fırçadaki fazlalıkları üfleyerek uygulayın.



*Simanın dışına gerçek, dairesel ve yumuşak manevralarla uygulamayı devam ettirin.



*Görünümde bütünlük temin etmek için, fırçanızı burun ucu, çene ve alnınıza da hafiften dokundurun.



*Tonu çok kapalı ya da fazla kaçtıysa ten tonunuzdan daha çok açıkta kalan 1 pudra ile yoğunluğu hafifletin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder