30 Kasım 2012 Cuma

allık sürmenin zararları





Allık,makyajımızı sonuçlandıran en büyük hizmetçidir.Çantamızdan asla ayırmamamız gerektiğini tamamımız biz biliyoruz ama doğru kullanımda çok mühimdir.



http://www.muabangiumtoi.com/showthread.php?p=182218







özellikle elmacık kemikleri çıkık olmayan kadınların gerçek allık istifade etmeleri ve mini makyaj oyunları yapmlaları durumunda yanakları, elmacık kemikleri fazlasıyla aşikar olabilir ve böylelikle fevkalade hoş bir görünüme kavuşmak zor değil. Minicik bir allığın ortaya koyabildiklerine aslında hayret edersiniz.



Yerine getirdiğiniz far ve rujuda düşünerek allığımızın renk tonunu kahve veya şeftali tonlarında yerine getirebiliriz.Allığımızı doğru yerine getirmek için aşağıdaki ipuçlarını usulüne göre kullanın. Görüntünüz sizide hayran bırakabilir ;



*Allık, yüze keyifli bir görünüş sağlar ve tene canlılık sunar.



*Göz ve dudaklar aralarındaki ton (renk) dengesini müdafaa ettiği için tercih ettiğimiz rengin ruj tonunuzla armonisine önem verin.



Ton (renk) tonları



bir- Şeftali:Açık tenli ve sarışınsan bu renk tam sana göre.



iki- Pembe:Buğday renkli ve kumrallar bu tonları yeğlemeli.



3- Toprak:Esmerler surat hatlarını belirginleştirecek kahve renklerini kullanmalılar.



Gölge oyunları



Allık, sadece yüzünü renklendirmekle kalmaz, bununla beraber türlü gölgelendirmelerle yüz hatlarının daha fazla net olmasını karşılar. bak bundan dolayı etmen ihtiyaç olanlar;



Çehren elipsse,



Kalem ya da stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene küçük çarpı izleri yap. Sonra da bunları parmağınla hafiften saç. Yüzün daireselse,Suratını daha fazla zayıf göstermek için, fotoğraftaki gibi her türlü 2 kaşının üst kısmına, şakaklarına ve alt kısmına küçük çarpılar yapıp, gene parmaklarınla dağıt.



Çehren uzunsa,



Çehrenin daha oval görünmesini elde etmek için allığını saç diplerine elmacık kemiklerine ve çenene icra edip, en ince ayrıntısına kadar sür. İstersen üzerine bir kat şeffaf pudra sürme uygulamasını gerçekleştirerek daha fazla yumuşak bir görüntü edinebilirsin.



Ne tür allık nasıl sürülür?



Toz allık



Toz allıklar dokuya mat 1 görünüm sağlar. Fazla kullanışlı değil amma bütün gün sürekliliğini devam ettirir. Ne şekilde ifa edileceğine gelince... Büyük allık fırçanı toz allığının üstüne sürüp, fazlalığını hafifçe salladıktan daha sonra, elmacık kemiklerine uygula. Gölge meydana getirmek için allığının bir ton koyusunu şakaklarının alt ucuna ince 1 hat biçiminde sürüp tamamen dağıt. Artanını selpakla edinip, üstüne bir kat transparan pudra sür.



Kalem allık



En küçük çantaya dahi rahatlıkla sığdığından ve fırça ihtiyacı olmadığından aşırı boyutta kullanışlıdır. Kalemi fotoğraftaki gibi 1 seri olarak şakaklarına sürüp, tamamen saç. Daha ışıldayan 1 görünüm için, üstüne nemlendirici sür.



Sıvı allık



Cilde bebeksi 1 pembelik sunmak için daha iyi bir yol olamaz! en çok kullanılan olmasa da büyük cosmo-search’larda gönül rahatlığıyla bulabileceğin likit allıklar, aynı oje gibi şişe ve fırçadan meydana gelir. Fırçayı şişeye daldırıp, artanını çırptıktan daha sonra yanaklarına çizgiler halinde sürüp, pamuk desteğiyle ayrıntılarıyla sür.



Stick allık



Fırça ihtiyacı olmayan ve deriye fazladan parlaklık sunan stick allığı tatbik etmek fazla kolay. Tek yapman icap eden bulamaç gibi bir görünüme olanak vermemek için, stick allığını ilk olarak elinin üzerine sürmen ve parmaklarınla edinip, stratejik kısımlara uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üzeri bu maslahat için fazla mütenasip!



Uygulama



*Tebessüm edin ve allığı yanağınızın en yüksek yerine sürün.



*Çok fazla gözükmemesi, başka bir kısım gibi durmaması için tonu azar azar ve fırçadaki aşırılıkları üfleyerek yapın.



*Simanın dışına hakiki, halka şeklinde ve yumuşak hamlelelerle sağlamayı sürdürün.



*Görüntüde bütünlük elde etmek için, fırçanızı burun ucu, çene ve alnınıza da hafiften dokundurun.



*Rengi çok kapalı ya da aşırı kaçtıysa deri renginizden daha açıkta kalan 1 pudrayla yoğunluğu hafifletin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder